Doorgang musicals Hij Gelooft in Mij en Alladin onzeker

0

Het coronavirus gooit mogelijk roet in het eten van musicals Hij Gelooft in Mij en Alladin. Albert Verlinde meldde bij tv-programma BEAU dat de doorgang van de twee musicals volgend theaterseizoen allerminst zeker is.

De lijst met grote theaterproducties die in theaterseizoen 2020-2021 niet opgevoerd kunnen worden, lijkt alsmaar langer en langer te worden. Vorige week maakte De Graaf & Cornelissen al bekend dat Titanic en The Rocky Horror Show met een jaar worden uitgesteld, nu staan ook musicals Hij Gelooft in Mij en Alladin van Stage Entertainment op de tocht.

Albert Verlinde geeft geen garanties

Albert Verlinde (Stage Entertainment) ziet het somber in voor de komende tijd. In een videoboodschap zou hij zijn medewerkers hebben medegedeeld dat ze rekening moeten houden dat er de komende tijd weinig gaat veranderen aan de huidige (theaterloze) situatie. Hij kan dan ook geen garantie geven over de doorgang van producties als Hij Gelooft in Mij en Alladin.

Voor musical Hij Gelooft in Mij – met Martijn Fischer als André Hazes – staat nu nog een uitgebreide Nederlandse theatertournee op de planning. Alladin zou in het theaterseizoen 2020-2021 in het AFAS Circustheater in Scheveningen te bewonderen zijn.

Welke musicals zijn te zien in 2020-2021?

Nu het coronavirus de cultuursector flink in zijn greep heeft, is het de vraag of we volgend theaterseizoen überhaupt grote producties zoals musicals mogen verwachten. De kleine versoepelingen vanaf 1 juni bieden weinig perspectief.

Stage Entertainment heeft dus zo zijn bedenkingen bij het opvoeren van Hij Gelooft in Mij en Alladin. Voor succesproducties ANASTATSIA, TINA en Lazarus geldt hetzelfde. Stage Entertainment is druk op zoek naar mogelijke oplossingen, zoals speciale 1,5 meterversies en schotjes tussen het publiek.

De Graaf & Cornelissen stelde op zijn beurt musicals Titanic en The Rocky Horrow Show al een jaar uit. Ook de voorstellingen van Waitress (Medialane) eind 2020 zijn voorlopig opgeschort. Soldaat van Oranje viert dit najaar zijn tienjarig jubileum, maar de vraag is of, en hoe deze verjaardag doorgang kan vinden.

Het is afwachten hoe de verspreiding van het coronavirus zich de komende tijd gaat ontwikkelen en welke maatregelen hiermee gemoeid zijn. De grote vrees is dat het lange tijd stil gaat blijven in (een deel van) de theaterwereld.

Foto: © Roy Beusker Fotografie

.

Share.